Hoofdmenu

Help Drimmelen vergroenen tijdens het NK Tegelwippen?

28-08-2023 423 keer bekeken 0 reacties

Wethouder Jürgen Vissers vertelt waarom de gemeente Drimmelen meedoet:

“Door mee te doen aan het NK Tegelwippen helpen de inwoners mee aan een
groenere en duurzamere omgeving. Het is een leuke manier om Drimmelen groener te maken, het
milieu te verbeteren én meteen ook wat extra beweging te krijgen. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier!"

Helaas beste inwoners van de gemeente Drimmelen. Tegelijkertijd wil Wethouder Vissers grootschalige zonnevelden toestaan in ons mooie buitengebied.

De gemeente is van plan om voor twee locaties voor grootschalige zonnevelden een vergunning te verlenen: De Bergen in Terheijden en de Moerseweg in Hooge Zwaluwe. Als zij dit doen, is de kans groot dat ook de andere locaties die in 2018 zijn aangevraagd vergunningen gaan krijgen: Vierendeelseweg en Horenhilsedijk in Hooge Zwaluwe en Vogelstraat/Nieuwstraat in Wagenberg.

Dus beste inwoner: gaat u maar tegelwippen. De gemeente doet het tegenover gestelde: zij gaat 1,8 miljoen tegels leggen in de vorm van zonnevelden. En als de andere plannen doorgaan komt er nog 4.5 miljoen tegels bij.

Wilt u meer informatie over de plannen voor zonnevelden, mail naar zonneveldendrimmelen@hotmail.com

Stichting Doordacht Duurzaam Drimmelen

 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen