Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 27-11-2023 425 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 1 december 19.00 uur zendt Omroep Drimmelen tv beelden uit van: ● Drimmelen Actueel ● 70 jaar KBO ● Drimmelen Sport - Hirundo Lage Zwaluwe ● Intocht Sinterklaas in Terheijden ● Toeristisch Drimmelen - Nacht van de Nacht ● Muziek in de regio – Arwen Ensemble

Drimmelen Actueel

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.nl

70 jaar KBO Made en Drimmelen

Het 70-jarig bestaan werd gevierd met een feest dat 2 dagen duurde, vanwege het groot aantal leden. De 2 dagen hadden zoveel mogelijk hetzelfde programma. Er was een kop koffie/thee met soesje met daarop 70, muziek, een heerlijk diner, toespraken, een echte Mayse quiz en een optreden van de 14-jarige oppersauwelaar Jill van Dongen.  Wij namen een kijkje en doen verslag.

Drimmelen Sport - Hirundo Lage Zwaluwe

Op 18 november organiseerde Hirundo de regionale wedstrijd groepsspringen ABC (regio zuid-west Nederland) in de sporthal Rietgors in Lage Zwaluwe.  Deze ABC wedstrijden worden twee keer per jaar georganiseerd, in het voorjaar en in het najaar. Nu was het dus inLage Zwaluwe. De deelnemende verenigingen kwamen uit de hele regio, maar onze cameraman volgde met name de teams uit Lage Zwaluwe en Terheijden. Ze zetten een uitstekende prestatie neer met hun sprongen.

Intocht Sinterklaas in Terheijden

Het was wel even spannend of Sinterklaas dit jaar wel naar Terheijden kon komen.  De directeur van de Waterschappen had namelijk een brief aan de Sint geschreven dat de boot niet in de Haven kon aankomen in verband met het ophogen van de dijken. Er moest dus een ander plan verzonnen worden. En dat lukte, samen met het Sinterklaascomité! Op 19 november kwam hij aan op het Dorpsplein, waar activiteiten plaats vonden. Natuurlijk waren alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s naar het plein gekomen om hem welkom te heten. Het was weer een feestje!

Toeristisch Drimmelen - Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement, georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. In de gemeente Drimmelen vertrok een volle boot naar de Zwarte Schuur in de Biesbosch. Bij vertrek was het nog licht, maar al snel viel de duisternis en de nacht. Na een gastvrije ontvangst werd een toelichting gegeven op de Zwarte Schuur en de omgeving en werd er gewandeld onder een volle maan. Louis van Suijlekom van de VVV en Willy Jansen van de Stichting De Zwarte Schuur presenteren ons beeldverslag over deze bijzondere nacht.

Muziek in de regio – Arwen Ensemble                                                                                 

Het Arwen Ensemble bestaat sinds 2009 en kent een ongebruikelijke bezetting: Mariska van der Vaart – dwarsfluit, Karin Vrieling – klarinet en Simone Colicchia – accordeon. De instrumentcombinatie is uniek en biedt bijzondere klankkleurmogelijkheden, die compleet anders zijn dan die van de zogenaamde standaard bezettingen. Ze traden eind vorig jaar op in de serie Theeconcerten Witte Kerkje in Terheijden. U hoort en ziet het nummer Milonga Aprillio van Hans Tolhuis.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 / KPN kanaal 1476 / Delta en Caiway kanaal 12 / Online: www.omroepdrimmelen.nl/online. Buiten de gemeente Drimmelen is OD-TV beschikbaar via Ziggo kanaal 42 in de regio: West-Brabant, Altena, Raamsdonksveer, Oosterhout, Breda. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal, of onze website en facebookpagina.

De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via het Ziggo radiokanaal 917 / KPN kanaal 1176 / in de ether op 106.9 FM / Online via de livestream op www.omroepdrimmelen.nl en via TuneIn – Omroep Drimmelen.

Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl  en op social media. 

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen