Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 11-12-2023 445 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 15 december om 19.00 uur zendt Omroep Drimmelen tv beelden uit van: ● Drimmelen Actueel ● Vrijwilligersdag ● Dorpsgericht Werken-De Tafelgenoot ● 25 jaar SWO ● Portret - Lilian Lambrechts ● Over smaak valt…. ● Drimmelen Politiek

Drimmelen Actueel

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.nl

Vrijwilligersdag

Waar zouden we als samenleving zijn zonder vrijwilligers? Zij zetten zich in voor onze gemeenschap en daar zijn we hen natuurlijk allemaal erg dankbaar voor. Op 7 december werd daarbij stil gestaan op de Nationale Vrijwilligersdag. Alle vrijwilligers werden toen verrast met een link naar een speciaal voor hen gemaakt lied met een toespraak van onze burgemeester. Wij wilden u dit dankbetoon niet onthouden, dus nu ook in onze uitzending.

Dorpsgericht Werken-De Tafelgenoot

Iedere maand kon u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts heeft u in deze rubriek steeds voorzien van informatie over actuele zaken die hiermee samen hangen. Omdat zij afscheid neemt van haar werk bij de gemeente ziet u nu de laatste aflevering, waarin zij een gesprek heeft met Janet Crezée over De Tafelgenoot. In het nieuwe jaar volgt een rubriek onder een nieuwe naam: Samen Leven.

25 jaar SWO

Donderdagmiddag 12 januari 2023 startte SWO Drimmelen de viering van haar 25 jarig bestaan met een nieuwjaarsreceptie voor al haar relaties. Daarna volgde het jaarprogramma. Dit programma voorzag verschillende activiteiten en projecten die in de loop van dit jaar werden georganiseerd om vrijwilligers, cliënten en mantelzorgers extra in het zonnetje te zetten. Maar ook voor inwoners, netwerkpartners en gemeente Drimmelen werden speciale activiteiten georganiseerd. Wij laten u een samenvatting zien van de activiteiten in het afgelopen jaar.

Portret - Lilian Lambrechts

In onze serie portretten gaat Marylène Koelewijn dit keer in gesprek met Lilian Lambrechts. De meeste mensen in onze gemeente zullen haar wel kennen, vanwege haar werk bij de gemeente.  Lilian gaat, na 16 jaar als coördinator Dorpsgericht werken, nu van haar pensioen genieten. 16 jaar lang heeft zij zich ingezet voor de verbinding tussen gemeente, bewoners, woonstichtingen, politie, welzijnspartners, jongerenwerk, verenigingen en andere instanties. Met als doel samen te werken aan de leefbaarheid, veiligheid en de sociale betrokkenheid in de dorpen. Daarnaast was zij actief betrokken bij maatschappelijke thema’s zoals eenzaamheid en dementie.  Haar afscheid vormt een goed moment om even stil te staan bij haar werk en leven.

Over smaak valt….

Het muziek programma, waarin inwoners van onze gemeente vertellen over hun favoriete muziek. De presentatie wordt gedaan door Johan Marijnissen. Tijdens de uitzending worden ook muziekfragmenten getoond. In deze uitzending zijn we te gast bij Mireille Huberts.

Drimmelen Politiek

In onze serie Drimmelen Politiek komen de politieke partijen in onze gemeente aan het woord. Maandelijks geven 2 partijen een toelichting op hun standpunten rondom onderwerpen die op dat moment een rol spelen in de gemeentelijke politiek. In deze uitzending hoort u Mario Ruis van de VVD over de papiercontainers en Luc Rullens van het CDA over de huisvesting van asielzoekers.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 / KPN kanaal 1476 / Delta en Caiway kanaal 12 / Online: www.omroepdrimmelen.nl/online. Buiten de gemeente Drimmelen is OD-TV beschikbaar via Ziggo kanaal 42 in de regio: West-Brabant, Altena, Raamsdonksveer, Oosterhout, Breda. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal, of onze website en facebookpagina.

De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via het Ziggo radiokanaal 917 / KPN kanaal 1176 / in de ether op 106.9 FM / Online via de livestream op www.omroepdrimmelen.nl en via TuneIn – Omroep Drimmelen.

Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl  en op social media. 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen