Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 08-01-2024 410 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 12 januari om 19.00 uur zendt Omroep Drimmelen tv beelden uit van: • Drimmelen Actueel • Traaie Walst • Over smaak valt…… • Verlichte boerderijen-ZLTO • Tractors by Night • Nieuwjaarsduik • Portret kees van Meel • Voorleeswedstrijd Drimmelen • Kersthandbaltoernooi HVM

Drimmelen Actueel

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.nl

Traaie Walst

Op 15, 16 en 17 december verzorgde de Harmonie Terheijden een geweldig feest in Terheijden met hun show ‘Traaie Walst’; een sfeervol concert in de stijl van Rieu. Op het podium van de prachtig versierde Antonius Abt stonden natuurlijk de leden van de Harmonie en daarnaast de Anthony Singers. Een bijzonder muzikaal tintje gaven de solisten Richard Spijkers en Eva van Horssen aan het totaal. Tot slot zongen alle aanwezigen het Traais Volkslied: kippenvel. Wij maakten een compilatie van een aantal muzikale nummers die te horen waren. Nog even nagenieten? Kijken dan!

Over smaak valt……

Het muziek programma, waarin inwoners van onze gemeente vertellen over hun favoriete muziek. De presentatie wordt gedaan door Johan Marijnissen. Tijdens de uitzending worden ook muziekfragmenten getoond. In deze uitzending zijn we te gast bij Michel Hofkens.

Verlichte boerderijen-ZLTO

De ZLTO organiseerde ook dit jaar de verlichte boerderijenroute. U kon op 27, 28 en 29 december een verlichte route door het buitengebied van Terheijden, Den Hout en zuidelijk van het Markkanaal rijden. De verlichte huizen, boerderijen en tractoren langs de route zorgden ook dit jaar weer een vette glimlach op je gezicht!

Tractors by Night

Op 5 januari trokken traditiegetrouw  weer verlichte tractoren door de kerkdorpen van onze gemeente Drimmelen. Ook dit jaar was het weer een feest ome mee te maken.  De stoet vertrok om 17.30 uur bij aannemersbedrijf Rasenberg in Terheijden en reed via de opgestelde route naar loonbedrijf Rasenberg in Wagenberg. Vanaf 21.00 uur kon u daar op het terrein de wagens bekijken en was er tevens een soort nieuwjaarsreceptie in de loods. Natuurlijk makten wij weer een verslag.

Nieuwjaarsduik

Ook dit jaar waagden zich weer veel mensen aan een frisse duik in Lage Zwaluwe op nieuwjaarsdag en natuurlijk waren wij erbij. Niemand minder dan Gianni Romme liet om klokslag 13:00 het startschot vallen. Het was weer een feestje, waarbij de snert warm werd geserveerd.

Namens alle vrijwilligers van Omroep Drimmelen wensen wij u een gelukkig nieuwjaar.

Portret Kees van Meel

In onze serie portretten gaat Marylène Koelewijn dit keer in gesprek met Kees van Meel. Bij ons in de gemeente is hij vooral bekend als fractievoorzitter van Samen Drimmelen. Daarnaast is hij muzikaal aktief en zeer betrokken bij de natuur en biodiversiteit. Kees vertelt volop over zijn jeugd, zijn gezin en zijn hobby’s. Wilt u hem ook beter leren kennen, dan moet u deze aflevering zeker bekijken.

Voorleeswedstrijd Drimmelen

Het is altijd weer spannend om deel te nemen aan een voorleeswedstrijd. Dit jaar werd deze gehouden in het Dongemond College. Leerlingen afkomstig van alle basisscholen uit de gemeente Drimmelen lazen voor en werden beoordeeld door een vakkundige jury. Wij maakten een samenvatting. Aan het eind reikte burgemeester Boy Scholtze de 1e prijs uit aan Neva Pons van school De Grienden in Lage Zwaluwe.

Kersthandbaltoernooi HVM

Onze cameraman Kees van der Maden bracht een bezoek aan het tweedaags Kersthandbaltoernooi van HVM. Hij laat u beelden zien van trainingslessen, van wedstrijden en laat spelers en speelsters in dit toernooi aan het woord.

De presentatie is in handen van Michiel Peters, die een interview hield met Loïs van Vliet, speelster van het Nederlands handbalteam. Vroeger speelde zij bij HVM.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 / KPN kanaal 1476 / Delta en Caiway kanaal 12 / Online: www.omroepdrimmelen.nl/online. Buiten de gemeente Drimmelen is OD-TV beschikbaar via Ziggo kanaal 42 in de regio: West-Brabant, Altena, Raamsdonksveer, Oosterhout, Breda. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal, of onze website en facebookpagina.

De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via het Ziggo radiokanaal 917 / KPN kanaal 1176 / in de ether op 106.9 FM / Online via de livestream op www.omroepdrimmelen.nl en via TuneIn – Omroep Drimmelen.

Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl  en op social media. 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen