Hoofdmenu

Plantenpakket-actie: ruil je tegels voor een gratis plantenpakket

Gemeente Drimmelen 26-03-2024 99 keer bekeken 0 reacties

Dit jaar doen we weer mee aan het NK-tegelwippen, want we willen Drimmelen graag samen met u nóg groener maken. Speciaal daarvoor organiseren we nu ook een leuke nieuwe actie.

​​​​​​U kunt kiezen uit 3 verschillende pakketten: 

 • Kruiden/groente pakket  

 • Zonpakket  

 • Halfschaduwpakket  

1).  Kruiden/groentepakket  

Wel eens nagedacht over een eigen moestuin, maar vond je het te veel gedoe? Met het kruiden/groentepakket kun je alsnog je eigen ingrediënten kweken, op een makkelijke manier! 

 Dit pakket bevat: 

 • Een klein kweekbakje  

 • Zaadjes basilicum en bloemenmix  

 • 3x kruidenplantjes en een aardbeienplantje 

 • En 2x 6 groenteplantjes 

Aardbeiden plant, sla en basilicum

Bron afbeeldingen: pexels/pixabay

2).  Zonpakket  

In dit pakket hebben we de mooiste wilde planten samengevoegd die houden van een plek in de zon. De planten zijn een oase van nectar voor fladderende insecten. Daarnaast hebben ze weinig onderhoud nodig en is het dus een eenvoudige manier om kleur te geven aan de achtertuin. Het pakket bevat onder andere de hemelsblauwe gewone ereprijs, de rozerode dagkoekoeksbloem en duizendblad, waar je lekkere én gezonde thee van kan maken.   

Ereprijs bloem, duizendblad en vlinder

Bron afbeeldingen: Cruydt-hoek 

3).  Halfschaduwpakket  

Wil jij ook heel de zomer genieten van een gekleurde tuin? Dat kan! Met dit pakket verander je jouw tuin in een hotspot voor biodiversiteit. Deze mooie en zeer kleurrijke samenstelling van planten is van grote waarde voor nuttige insecten zoals bijen en vlinders. De vaste planten zijn eenvoudig te verzorgen zijn en staan heel de zomer in bloei.  

Een paar leuke blikvangers zijn het Duifkruid (lila-kleurige bloem), de in Nederland zeldzame Kartuizer anjer en het veelzijdige pastinaak (waarvan de wortel gebruikt kan worden om gefrituurde chips te maken!)  

Duifkruid, anjer en pastinaak

Bron afbeeldingen: Cruydt-hoek 

Meedoen 

U kunt één van deze pakketten gratis kunt bestellen! Eén van de voorwaarden is wel dat u 1 tot 2m2 tegels uit uw tuin ‘wipt’. Die tegels laat u bij deelname aan deze actie achter voor hergebruik, als u uw plantenpakket ophaalt. De ophaaldag is op 20 april 2024 op het terrein van de Madese Natuurvrienden: natuurpark De Liniehof in Made (Kievitsstraat 3). En vergeet niet de gewipte tegels ook vanaf 21 maart aan te melden bij nk-tegelwippen.nl/meedoen. Wij verzorgen de rest!  

Aanmelden/bestellen kan tot en met 3 april 2024 via dit formulier. Wees er snel bij, want op = op. 

 Let op. De volgende voorwaarden gelden voor deze actie:  

 • Lever 1 tot 2 m2 tegels in tijdens de ophaaldag (20 april bij de Liniehof in Made). De voorkeur gaat uit naar stenen/klinkers of tegels van 30x30cm (hele tegels) of kleiner. De maximale maat is 50x50cm, maar liever dus 30x30cm of kleiner. Uw tegels brengt u zelf naar de locatie waar de tegels ingezameld worden. De gewipte tegels worden hergebruikt bij de Liniehof.  
 • Geef uw ‘gewipte’ tegels zelf door bij het NK Tegelwippen, of stuur een foto van de voor-en na situatie naar nk-tegelwippen@drimmelen.nl zodat wij u daarbij kunnen helpen. 
 • Alleen deelnemers aan de actie kunnen de gewipte tegels (max. 2m2) tijdens de ophaaldag op 20 april ter plaatse achterlaten. 
 • Alleen inwoners van de gemeente Drimmelen kunnen meedoen aan deze actie, minimumleeftijd is 18 jaar. 
 • De samenstelling van de pakketten kan op basis van beschikbaarheid wisselen.  
 • Er is een beperkt aantal pakketten, daarom geldt: op = op. 

 Verdere informatie over het ophalen van het plantenpakket volgt na de bestelling op een later moment per e-mail.  

NK Tegelwippen 

Deze actie maakt onderdeel uit van het Nederlands Kampioenschap (NK) Tegelwippen. De blauwgroene gemeente Drimmelen gaat namelijk ook dit jaar de strijd aan met andere gemeenten tijdens het NK Tegelwippen. Dit met het doel om de tuinen in Drimmelen en heel Nederland klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te verhogen. Het NK Tegelwippen loopt van 21 maart tot en met 31 oktober 2024. Dus pak uw schep en help mee om Drimmelen tegel voor tegel te vergroenen! Kijk voor meer informatie ook op: www.nk-tegelwippen.nl 

Tip: Voor deelname aan het NK Tegelwippen heeft u een foto nodig van uw tuin vóór het tegelwippen en een foto van erna. Dus maak ook alvast een foto van de plek in uw tuin waar u de tegels gaat verwijderen voor de plantenpakket-actie 

Vragen

Heeft u vragen? Of kunnen we u helpen bij uw aanmelding van deze actie of de deelname aan het NK Tegelwippen? Stuur dan een bericht naar nk-tegelwippen@drimmelen.nl 

Deze actie is een samenwerking van de gemeente Drimmelen, de Madese Natuurvrienden en De Bruijn Dier & Tuin.  

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen