Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 31-08-2016 813 keer bekeken 0 reacties

Deze maand is de Haagse flamingogroep De Règâhs artiest van de maand bij Omroep Drimmelen.

De Haagse flamingogroep De Règâhs is wereldberoemd in Den Haag en verovert ook steeds meer de harten van de mensen daarbuiten. Mede dankzij de theatershows The Hague Olé (2011/2012) en Carmuh (2013/2014), waarmee De Règâhs het land door trokken en vele muziek-, theater- en taalliefhebbers wisten te raken.

Het unieke van De Règâhs zit ‘m in de combinatie van flamenco, pop, rock en wereldmuziek met traditioneel Haagse liedjesteksten vol humor. 100% puur Flamingo, zoals ze het zelf noemen.

Van ‘plat Haags’ spreken we liever niet; het is niet grof. Dit zijn gevoelige, hilarische teksten en hertalingen. Tijdens de theatershows vertellen De Règâhs in woorden en muziek een eigen verhaal. Werkelijkheid en fictie lopen moeiteloos door elkaar en er valt voor de goede verstaander heel wat te lachen.

Centraal in het nest zit SingâhsongRègâh Johan Frauenfelder; bekend flamencogitarist in Nederland en schrijver van alle Règâhteksten. Johan omringde zich in 2006 met het neusje van de zalm op Flamingogebied: BèRègâh Marcel de Graaf en SlagRègâh Elvin den Haan. Sinds november 2014 – de première van Theatertour Spéluh – voegde basrègâh Evert Willemstijn zich bij het cluppie en begin 2016 nam Ron van Holland de drumstokjes over van Slagrègâh Elvin. Tijdens optredens, in de theaters en in de studio zit Arturo Ramón achter de knoppen. Soms springen gastmuzikanten en flamingodanseressen het podium op om het feest nóg groter te maken.

Muzikaal gezien behoort de groep tot de top van Nederland. Dat is te horen op de vele cd’s van de Règâhs. Ook de landelijke media hebben De Règâhs ontdekt. Dat leidde tot lovende recensies in o.a. De Volkskrant, een uitgebreid interview en optreden in tv-programma De Wereld Draait Door en bij Paul de Leeuw en in radioprogramma’s als de ochtendshow van Giel Beelen en De Gouden Uren van Daniël Dekker. Met de regionale media zoals Omroep West, Den Haag FM, Den Haag Centraal en ADHC werken De Règâhs ook graag samen. Binnenkort bijvoorbeeld weer met TV West voor het WK Hockey.

In mei 2014 brachten De Règâhs hun 6e ‘langspeel-cd’ uit: Règâh Love. De titel van deze cd verwijst uiteraard naar het nummer Radar Love van de Haagse topband de Golden Earring. Dit nummer is ook – in een verRègâhde versie – op de cd te vinden.

‘Règâh Love’ verwijst ook naar de liefde van de groep voor de muziek en de bands uit de ‘Règâhio’ Den Haag. Op deze cd staan daarom nummers van Anouk, Q65, De Kraaien, Livin’ Blues, Tee Set, Harrie Jekkers en veel meer. 12 in totaal. En allemaal 100%  puur Flamingo!

Inmiddels zijn de Règâhs lekkâh bezig met hun theatertour Spéluh, die wegens succes in reprise is gegaan: Spéluh 2

Meer informatie over ‘De Règâhs' kunt u vinden via de website: http://deregahs.nl/

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen