Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 31-10-2016 110 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 2 november zendt Omroep Drimmelen beelden uit van:

42 ACTUEEL

Korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.nl

TIP VAN DE WEEK

Voorlopig voor de laatste keer de ‘Tip van de week’ voor senioren. De buurtsportcoach van de gemeente Drimmelen, Jacqueline Slotboom, geeft een tip voor een gezonde leefstijl. Belangrijke ingrediënten daarbij zijn: voeding, beweging en sociale contacten.

MONUMENTAAL DRIMMELEN – Terheijden, deel 1

Iedereen weet natuurlijk wel dat we in een mooie gemeente wonen. Maar kent u ook de monumenten in Drimmelen? Monumenten zijn objecten en gebieden die minstens 50 jaar oud zijn en die een bovenindividueel belang vertegenwoordigen. Het is daarom een beschermd gebouw of object, dat niet zomaar mag worden verbouwd of gesloopt. U vindt in onze gemeente 54 rijksmonumenten, 273 gemeentelijke monumenten en 3 van rijkswege beschermde dorpsgezichten. Deze keer gingen medewerkers van Omroep Drimmelen naar Terheijden om een aantal van die monumenten in beeld te brengen.

BIESBOSCH MUSEUM EILAND

Het Biesbosch Museum Eiland in Werkendam viel in april 2016 maar liefst drie keer in de prijzen bij de Architizer Awards. In zowel de categorie museum als in de categorie architectuur en landschap won het ontwerp de juryprijs. In deze laatste categorie won het tevens de publieksprijs. Alle reden om er eens een kijkje te gaan nemen. Ad van Dongen en Kees van der Maden volgden er een excursiegroep uit Terheijden en kwamen via de gids heel wat te weten over dit uitzonderlijk mooi project. Een aanrader om er zelf ook eens een bezoek te brengen.

RECEPTENWEDSTRIJD

Het was bijzonder bedrijvig op 18 september in Onze Kerk in Hooge Zwaluwe. AH Made vierde daar het 15-jarig bestaan met een receptenwedstrijd. De recepten waren al eerder ingeleverd en de 20 beste deelnemers gingen met hun recept aan de slag. Zowel de jury als de collega-koks bekeken en proefden de creaties. Er kon er maar één de winnaar zijn, maar iedereen was het erover eens: alle andere deelnemers eindigden op de 2e plaats. U kunt nu alvast kijken naar de meesterwerkjes en dat inspireert u zeker om de recepten, die in een boekje zullen verschijnen, later thuis uit te proberen.

Waar u ons kunt vinden

Wekelijks nieuwe televisie-items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de audio stream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen