Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 07-11-2016 193 keer bekeken {0} reacties

Vanaf 9 november zendt Omroep Drimmelen beelden uit van:

42 ACTUEEL

Korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.nl

JUBILEUMFEEST MADESE NATUUR VRIENDEN

De Madese Natuur Vrienden bestaat 40 jaar en dat werd op 17 september gevierd met een bijzonder programma. Het natuurpark was vanaf 14.00 uur open voor iedereen, groot en klein. Er was een puzzeltocht en voor de kleintjes natuurlijk het kabouterpad. De wethouders Harry Bakker en Hans Kuypers gingen de waterkant in en lieten het gebruik zien van het nieuwe schakelmes. Dit mes is een ouderwets, maar nieuw gemaakt gereedschap om poelen te schonen. Het is een aantal aan elkaar geschakelde rechte zeisen die middels twee touwen over de bodem van de poel worden getrokken. Zwaar en nat werk dus. Benieuwd hoe zij het ervan afbrachten? Het is nu te zien in onze uitzending.

GEMEENTE ACTUEEL

Deze maand is wethouder John van Oosterhout te gast in onze maandelijkse uitzending van Gemeente Actueel. Hij gaat met Riebert Verheugen in gesprek over actuele onderwerpen in onze gemeente. Eén van de onderwerpen die zeker aan bod komt is de lancering van de Koerskaart 'Denk mee, Doe mee'. 

MONUMENTAAL DRIMMELEN – Terheijden, deel 1

Iedereen weet natuurlijk wel dat we in een mooie gemeente wonen. Maar kent u ook de monumenten in Drimmelen? Monumenten zijn objecten en gebieden die minstens 50 jaar oud zijn en die een bovenindividueel belang vertegenwoordigen. Het is daarom een beschermd gebouw of object, dat niet zomaar mag worden verbouwd of gesloopt. U vindt in onze gemeente 54 rijksmonumenten, 273 gemeentelijke monumenten en 3 van rijkswege beschermde dorpsgezichten. Deze keer gingen medewerkers van Omroep Drimmelen naar Terheijden om een aantal van die monumenten in beeld te brengen.

BIESBOSCH MUSEUM EILAND

Het Biesbosch Museum Eiland in Werkendam viel in april 2016 maar liefst drie keer in de prijzen bij de Architizer Awards. In zowel de categorie museum als in de categorie architectuur en landschap won het ontwerp de juryprijs. In deze laatste categorie won het tevens de publieksprijs. Alle reden om er eens een kijkje te gaan nemen. Ad van Dongen en Kees van der Maden volgden er een excursiegroep uit Terheijden en kwamen via de gids heel wat te weten over dit uitzonderlijk mooi project. Een aanrader om er zelf ook eens een bezoek te brengen.

Waar u ons kunt vinden

Wekelijks nieuwe televisie-items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de audio stream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
Een momentje...
Cookie-instellingen