Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 14-11-2016 220 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 16 november zendt Omroep Drimmelen beelden uit van:

42 ACTUEEL

Korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.nl

INTOCHT SINTERKLAAS IN DRIMMELEN

Vol verwachting klopt ons hart, want Sinterklaas is weer in het land.  Ook in onze gemeente wordt de Sint natuurlijk feestelijk ingehaald. Wij namen dit jaar een kijkje bij de aankomst van de Sint in Drimmelen. We mochten zelfs meevaren op pakjesboot 5. Daar was toch een beetje paniek. De Pieten waren de Sint namelijk even kwijt! Gelukkig bleek hij wel aan boord te zijn en kwam gezond en wel aan. Heel veel kinderen waren naar de haven gekomen om hem toe te zingen en een handje te geven. Sommige kinderen brachten zelfs een tekening mee, die de Sint nu vast boven zijn bed heeft hangen.

MONUMENTAAL DRIMMELEN – Terheijden, deel 2

Iedereen weet natuurlijk wel dat we in een mooie gemeente wonen. Maar kent u ook de monumenten in Drimmelen? Monumenten zijn objecten en gebieden die minstens 50 jaar oud zijn en die een bovenindividueel belang vertegenwoordigen. Het is daarom een beschermd gebouw of object, dat niet zomaar mag worden verbouwd of gesloopt. U vindt in onze gemeente 54 rijksmonumenten, 273 gemeentelijke monumenten en 3 van rijkswege beschermde dorpsgezichten. Deze keer gingen medewerkers van Omroep Drimmelen naar Terheijden om een aantal van die monumenten in beeld te brengen. In deel 2 van deze tocht onder meer uitgebreid aandacht voor De Antonius Abt.

JUBILEUMFEEST MADESE NATUUR VRIENDEN

De Madese Natuur Vrienden bestaat 40 jaar en dat werd op 17 september gevierd met een bijzonder programma. Het natuurpark was vanaf 14.00 uur open voor iedereen, groot en klein. Er was een puzzeltocht en voor de kleintjes natuurlijk het kabouterpad. De wethouders Harry Bakker en Hans Kuypers gingen de waterkant in en lieten het gebruik zien van het nieuwe schakelmes. Dit mes is een ouderwets, maar nieuw gemaakt gereedschap om poelen te schonen. Het is een aantal aan elkaar geschakelde rechte zeisen die middels twee touwen over de bodem van de poel worden getrokken. Zwaar en nat werk dus. Benieuwd hoe zij het ervan afbrachten? Het is nu te zien in onze uitzending.

GEMEENTE ACTUEEL NOVEMBER

Deze maand is wethouder John van Oosterhout te gast in onze maandelijkse uitzending van Gemeente Actueel. Hij gaat met Riebert Verheugen in gesprek over actuele onderwerpen in onze gemeente. Eén van de onderwerpen die zeker aan bod komt is de lancering van de Koerskaart 'Denk mee, Doe mee'. 

Waar u ons kunt vinden

Wekelijks nieuwe televisie-items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de audio stream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen