Hoofdmenu

Algemene Voorziening Dagbesteding.

Frank van Peer 19-12-2016 346 keer bekeken 0 reacties

Surplus Welzijn wint aanbesteding Algemene Voorziening voor Dagbesteding.

Surplus Welzijn wint aanbesteding algemene voorziening voor dagbesteding Drimmelen

We zijn erg blij om in 2017 te kunnen gaan starten met het opzetten van een algemene voorziening voor dagbesteding in de gemeente Drimmelen. Surplus Welzijn heeft voor 2 jaar subsidie gekregen om een professional aan te stellen die de werkzaamheden gaat regelen en coördineren. We gaan starten in Hooge Zwaluwe met het uitrollen van het concept van de Pluspunten/Huis van de wijk. Vervolgens zal Wagenberg volgen. Hieronder de tekst uit het collegebesluit.

Onderzoek
In 2015 is er onderzoek gedaan naar algemene voorzieningen voor dagbesteding in de gemeente Drimmelen. Het ging hierbij om voor iedereen toegankelijke activiteiten georganiseerd door vrijwilligers in de diverse kernen. In het rapport ‘Er mogen en kunnen zijn met en voor elkaar!’ wordt geadviseerd om de initiatieven van vrijwilligers te ondersteunen met een professional, aangesteld met subsidie van de gemeente.

Opdrachtbeschrijving
De opdrachtbeschrijving voor deze professional is gestuurd naar 3 welzijnsinstellingen; Trema, SWO en Surplus Welzijn. Deze welzijnsinstellingen is gevraagd een subsidieaanvraag te doen waarbij ze aangeven hoe ze deze opdracht willen gaan invullen.

Toekenning subsidie
De verschillende subsidieaanvragen zijn met elkaar vergeleken. Surplus Welzijn voldoet het best aan de opdrachtbeschrijving. Surplus ontvangt daarom de opdracht en de subsidie en SWO en Trema ontvangen een brief waarin wordt aangegeven waarom zij deze niet ontvangen. Surplus heeft reeds in andere gemeenten ervaring met algemene voorzieningen voor dagbesteding. Uit de offerte blijkt een duidelijke visie op welzijn in onze gemeente.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen