Hoofdmenu

Artiest van de maand februari bij Omroep Drimmelen radio

Omroep Drimmelen 26-01-2017 254 keer bekeken {0} reacties

Deze maand is de Raamsdonksveerse Rock 'n Loll band ‘WC Experience’ de artiest van de maand bij Omroep Drimmelen.

Al meer dan 25 jaar timmeren zij aan de weg, als één van de bekendste dialectbands van Nederland. Eind 2009 mochten zij vol trots de prijs "Beste dialectband van Nederland" in ontvangst nemen. Zelf noemen zij hun genre 'Rock 'n Loll'. Een term die inmiddels meerdere bands bezigen maar die eigenlijk maar bij één band goed past: bij WC Experience.

Zij begonnen met schrijven van onzinteksten op bestaande nummers. In deze periode werden zij 'ontdekt' door Jack Spijkerman, en daardoor kon heel Nederland kennis maken met de Brabo-rock van het van origine Raamsdonksveerse vijftal. Inmiddels zijn er reeds 12 albums verschenen en enkele DVD's. Van de albums gingen er vanaf 1993 zo'n 175.000  over de toonbank. De laatste jaren weet de band ook steeds meer hun eigen werk te integreren in de show en dit lukt vrij aardig. De hit "Maag ik hier rooke?!" is daar 'n mooi voorbeeld van, en zo zijn er nog tientallen nummers te noemen die uit het brein van Patrick Marcelissen en René van Rooij ontsprongen. Ook (solo)gitarist Arjan van den Broek draagt steeds vaker zijn muzikale en tekstuele steentje bij, wat het muziekgenre van de heren wederom naar 'n hoger plan weet te tillen. De strakke basis wordt gelegd door topdrummer Raymond de Graaf en bassist Jozz Verheijen.

Een show van WC Experience is alsof je door 'n bulldozer van licht, geluid en show wordt overreden. De show wordt ondersteund door 'n professionele crew die het klappen van de zweep al jaren kent. WC Experience is dus meer dan 5 muzikanten. Het is 'n compleet muziekcircus, dat alle feesttenten en festivals in het land wil aandoen. Meer informatie over ‘WC Experience’ kunt u vinden via de website: www.wcexperience.nl

Waar u ons kunt vinden

De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
Een momentje...
Cookie-instellingen