Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 06-02-2017 505 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 8 februari zendt Omroep Drimmelen beelden uit van:

42 ACTUEEL

Korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.nl

 

OPENING ZWALAHOME

Op 28 januari opende Scouting Zwalaho in Lage Zwaluwe haar bijzondere nieuwe onderkomen aan de Groenendijk in Lage Zwaluwe. En waarom dat zo bijzonder is? Niet vaak wordt door een vereniging met zoveel eigen kracht een project gerealiseerd als dit. In het voorjaar van 2015 kreeg Scouting Zwalaho na meer dan 10 jaar en verschillende grote teleurstellingen eindelijk groen licht. Zwalaho nam daarna de bouw in eigen handen. Alles is gedaan door vrijwilligers. De architect, zelf oud-lid van de vereniging, heeft een duurzaam gebouw ontworpen, en met de inzet van een zeer actieve groep vrijwilligers is het gebouw van de grond af gerealiseerd. Een unieke prestatie. Na ruim 1,5 jaar bouwen werd het gebouw geopend. De officiële opening werd verricht door Burgemeester de Kok van Drimmelen en verantwoordelijk wethouder Hans Kuipers. Wij waren erbij op deze feestelijke dag en maakten een impressie.

GEMEENTE ACTUEEL – februari

Iedere maand komt een gast van het college van Burgemeester en Wethouders naar onze studio om een toelichting te geven op de actuele onderwerpen die van belang zijn voor onze gemeente. Deze maand is burgemeester Gert de Kok onze gast. Hij gaat met Riebert Verheugen onder meer in gesprek over veiligheid; de verkiezingen van 15 maart en de officiële benoeming van zijn derde termijn in april.

 

MONUMENTAAL DRIMMELEN-DEEL 7

Dit is al weer de voorlopig laatste aflevering van Monumentaal Drimmelen. Molen De Schuddebeurs in Lage Zwaluwe staat hierin centraal. Deze molen heeft hevig geleden onder beschietingen tijdens de 2e wereldoorlog. Hiervan ziet u historische beelden. U ziet ook een interview met Gertjan van Oorschot, eigenaar van de molen, over de toekomstplannen voor deze molen. Een mooi voorlopig einde van deze bijzondere serie over de historie van de kernen in onze gemeente.

 

Waar u ons kunt vinden

Wekelijks nieuwe televisie-items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen