Hoofdmenu

Netwerkcoach: iets voor u?

SWO Drimmelen 28-02-2017 696 keer bekeken 0 reacties

Vrijwilligers gezocht voor cursus ‘netwerkcoach’ 'Natuurlijk, een netwerkcoach!' is de naam van een methode om het netwerk van mensen te versterken. SWO geeft in het voorjaar een cursus voor iedereen die zich graag als vrijwilliger in wil zetten om mensen met een klein sociaal netwerk meer onder de mensen te brengen.

Waarom een netwerkcoach? 
Een goed en sociaal netwerk is belangrijk in ieders leven. Het leidt tot vriendschappen waarbinnen samen leuke dingen doen of het delen van hobby’s, een belangrijke plek heeft. Je kunt lief en leed delen of aan de ander steun of hulp bieden. Maar ook ontvangen natuurlijk. Niet iedereen heeft een goed sociaal netwerk. Het netwerk van bijvoorbeeld mensen met een ziekte of beperking, of van mantelzorgers, bestaat soms alleen uit familie en betaalde hulp. Een sterk sociaal netwerk helpt mensen om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen en deel te kunnen blijven nemen aan de samenleving. Sinds 2014 werkt SWO met een team van vrijwilligers die zich als netwerkcoach inzetten. We zijn nu op zoek naar uitbreiding van ons team.

Stappenplan
De vrijwillige coach werkt samen met een cliënt via een stappenplan om een sociaal netwerk op te bouwen of zijn/haar netwerk actiever te gaan gebruiken. Uitgaande van eigen kracht, wensen en mogelijkheden, waarbij de nadruk ligt op samen mogelijkheden bedenken.

Start nieuwe cursus
Bij voldoende interesse start er een cursus Netwerk Coaching van 4 bijeenkomsten. 

Op woensdag 8 en 22 maart, 12 april en 17 mei van 10.00 - 12.30 uur  In de vergaderruimte van Gezondheidscentrum Het Vierendeel in Made.

Meer informatie en aanmelden                                                                                     
Neem contact op met SWO: 0162 - 45 18 94, Elly Punselie                                                                    

E-mail: info@swodrimmelen.nl                                                                                             
Website: www.swodrimmelen.nl  

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen