Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 18-12-2017 712 keer bekeken 0 reacties

Zondag 24 december, Kerstavond en Magnifiek Klassiek. Natuurlijk bij Omroep Drimmelen radio.

Deze zondag niet één uur Magnifiek Klassiek maar twee uur. Kerstavond, de avond voor de geboorte van Jezus, de Messias.  Dus wat is dan beter om naar te luisteren, juist U raadt het al,   Messiah van Händel.                 

De tekst voor Messiah werd door Charles Jennens geschreven: een groot aantal losse, korte teksten uit het Oude en het Nieuwe Testament. Daarmee verschilt het werk van dat wat doorgaans een oratorium wordt genoemd: een afgeronde Bijbelse vertelling op muziek gezet, zoals de overige ruim 25 dramatische oratoria die Händel schreef. Het onderwerp van Messiah is de Bijbelse Messias. Het werk is opgesplitst in drie delen:

Deze avond kunt u het eerste uur luisteren naar het eerste deel namelijk de geboorte van de Messias. Het tweede uur hoort u het restant van de versie van Händel. Daarna kunt u de moderne versie horen: The Young Messiah.

The Young Messiah is een album uit 1979 van de New London Chorale, een Engelse muziekgroep onder leiding van Tom Parker, die klassieke muziek bewerkt tot popsongs.

Zoals de naam zegt staat de Messiah van Georg Friedrich Händel centraal in dit project. Een grote hit van dit album is For unto us. Verder staan er onder andere bewerkingen op van aria's als Comfort yeEvery valley en I know that my redeemer liveth.

 

Veel luisterplezier zondag 24 december van 18:00 tot 20:00 uur.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen