Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 05-03-2018 667 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 7 maart zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • Zendtijd politieke partijen • 42 Actueel • Gemeente Actueel-maart • Jongerengemeenteraad • Afvalbakkenrace

ZENDTIJD POLITIEKE PARTIJEN

De verkiezingen voor de gemeenteraden staan weer voor de deur en natuurlijk besteden we daar als lokale omroep aandacht aan. Omroep Drimmelen stelde aan iedere partij 2 tot 3 minuten zendtijd beschikbaar, om de belangrijkste standpunten van de partij voor het voetlicht te brengen. Vanaf vorige week ziet u, voorafgaand aan onze reguliere uitzending, iedere week 2 partijen hun standpunten voor het voetlicht plaatsen. Deze week zijn dat de VVD en het CDA. Vanaf 14 maart ziet u CAB en Groen Drimmelen.

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

GEMEENTE ACTUEEL - Maart

Deze maand zijn communicatieadviseur Anneke van Omme en wethouder John van Oosterhout te gast in onze studio. Zij zullen ingaan op actuele onderwerpen die in onze gemeente spelen. Dat zijn deze maand onder andere de verkiezingen op 21 maart, de vrijetijdseconomie en de werkgelegenheid in Drimmelen.

JONGERENGEMEENTERAAD DRIMMELEN

Leerlingen van het Dongemondcollege uit Made vormden donderdag 22 februari de Jongerengemeenteraad van Drimmelen. Die dag waren zij te gast in het gemeentehuis en maakten daar kennis met de lokale politiek. Zij kregen workshops over onder andere taken van de gemeente, de rol van gemeenteraad, vergaderen en debatteren. De leerlingen namen daarna voor één dag zelf de rol van gemeenteraadslid op zich. Er werden fracties gevormd, coalities gesmeed en plannen uitgewerkt. Na het verwerken van moties werd 1 plan met meerderheid van stemmen aangenomen. Het ziet er naar uit dat dit plan, samen met de jongeren, ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

AFVALBAKKENRACE

Op 6 januari 2018 gaf oud-topschaatser Gianni Romme het startschot voor de afvalbakkenrace op een markt in het centrum van Made. Er gingen steeds twee deelnemers de strijd met elkaar aan, om zo snel mogelijk alle soorten afval goed te scheiden. De markt was onderdeel van de campagne ‘Afval scheiden loont’ die de inwoners van Drimmelen stimuleert om hun afval nog beter te scheiden voor het milieu.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen