Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 12-03-2018 463 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 14 maart zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • Zendtijd politieke partijen • 42 Actueel • Leerlingen De Schittering naar de gemeenteraad • Portret van Nel Van de Broek Schets • Gemeente Actueel-maart • Jongerengemeenteraad

ZENDTIJD POLITIEKE PARTIJEN

De verkiezingen voor de gemeenteraden staan weer voor de deur en natuurlijk besteden we daar als lokale omroep aandacht aan. Omroep Drimmelen stelde aan iedere partij 2 tot 3 minuten zendtijd beschikbaar, om de belangrijkste standpunten van de partij voor het voetlicht te brengen. Voorafgaand aan onze reguliere uitzending zag u iedere week 2 partijen hun standpunten voor het voetlicht plaatsen. Deze week de laatste twee partijen die hiervan gebruik maakten, namelijk CAB en Groen Drimmelen.

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

BASISSCHOOL DE SCHITTERING NAAR GEMEENTERAAD

Op 8 maart kwamen de leerlingen van De Schittering in actie. Zij vertrokken met 2 bussen naar het gemeentehuis om de raadsvergadering bij te wonen. Daar zou namelijk gestemd worden over een voorstel om geld beschikbaar te maken voor verbetering van het binnenklimaat in de school. De pers was massaal aanwezig om leerlingen en hun zelf gemaakte spandoeken in beeld te brengen. Een stemming in de gemeenteraad bleek niet nodig: de voltallige gemeenteraad heeft ingestemd om bijna €150.000,- hieraan uit te geven. Het was gelukt! Eindelijk komt er na 8 jaar een frisse school.

PORTRET NEL VAN DE BROEK SCHETS

In onze serie portretten gaat Loes van Zwieten in deze aflevering in gesprek met Nel van de Broek Schets. Zij is onlangs 90 jaar geworden, maar nog bewonderenswaardig vitaal en sportief. Zij vertelt onder meer over haar jeugd in Terheijden, waar zij al jong haar ouders ging helpen in de Tiko winkel. In haar vrije tijd volgde ze cursussen in de textiel en de zorg. Ook houdt ze van dansen en sporten en dat laatste doet ze nog steeds. Benieuwd? Kijk dan naar deze nieuwe aflevering van markante mensen uit onze gemeente.

GEMEENTE ACTUEEL - Maart

Deze maand zijn communicatieadviseur Anneke van Omme en wethouder John van Oosterhout te gast in onze studio. Zij zullen ingaan op actuele onderwerpen die in onze gemeente spelen. Dat zijn deze maand onder andere de verkiezingen op 21 maart, de vrijetijdseconomie en de werkgelegenheid in Drimmelen.

JONGERENGEMEENTERAAD DRIMMELEN

Leerlingen van het Dongemondcollege uit Made vormden donderdag 22 februari de Jongerengemeenteraad van Drimmelen. Die dag waren zij te gast in het gemeentehuis en maakten daar kennis met de lokale politiek. Zij kregen workshops over onder andere taken van de gemeente, de rol van gemeenteraad, vergaderen en debatteren. De leerlingen namen daarna voor één dag zelf de rol van gemeenteraadslid op zich. Er werden fracties gevormd, coalities gesmeed en plannen uitgewerkt. Na het verwerken van moties werd 1 plan met meerderheid van stemmen aangenomen. Het ziet er naar uit dat dit plan, samen met de jongeren, ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen