Hoofdmenu

Omroep Drimmelen ‘Altijd in de buurt’

Omroep Drimmelen 19-03-2018 614 keer bekeken 0 reacties

Vanaf 21 maart zendt Omroep Drimmelen beelden uit van: • 42 Actueel • Van verleden naar heden-winkels Hooge Zwaluwe • Dorpsgericht werken • Leerlingen De Schittering naar de gemeenteraad • Portret van Nel Van de Broek Schets

42 ACTUEEL

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet. Hebt u een nieuwswaardige mededeling zonder commerciële doeleinden? Mail het ons naar: publicatie@omroepdrimmelen.

VAN VERLEDEN NAAR HEDEN - aflevering Winkels Hooge Zwaluwe

Omroep Drimmelen gaat samen met u weer even terug naar het verleden in de diverse kerkdorpen van de gemeente Drimmelen. Voor deze aflevering waren we in Hooge Zwaluwe, waar we onder meer een gesprek hadden met Willie en Gerrit Vos over de winkels die er waren. Natuurlijk weer met mooie historische foto’s. Waar is die tijd gebleven?

DORPSGERICHT WERKEN
Vanaf 21 maart (iedere 2 helft van de maand) kunt u kijken naar een aflevering van Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts zal u in deze rubriek voorzien van informatie over actuele zaken die hiermee samen hangen.

BASISSCHOOL DE SCHITTERING NAAR GEMEENTERAAD

Op 8 maart kwamen de leerlingen van De Schittering in actie. Zij vertrokken met 2 bussen naar het gemeentehuis om de raadsvergadering bij te wonen. Daar zou namelijk gestemd worden over een voorstel om geld beschikbaar te maken voor verbetering van het binnenklimaat in de school. De pers was massaal aanwezig om leerlingen en hun zelf gemaakte spandoeken in beeld te brengen. Een stemming in de gemeenteraad bleek niet nodig: de voltallige gemeenteraad heeft ingestemd om bijna €150.000,- hieraan uit te geven. Het was gelukt! Eindelijk komt er na 8 jaar een frisse school.

PORTRET NEL VAN DE BROEK SCHETS

In onze serie portretten gaat Loes van Zwieten in deze aflevering in gesprek met Nel van de Broek Schets. Zij is onlangs 90 jaar geworden, maar nog bewonderenswaardig vitaal en sportief. Zij vertelt onder meer over haar jeugd in Terheijden, waar zij al jong haar ouders ging helpen in de Tiko winkel. In haar vrije tijd volgde ze cursussen in de textiel en de zorg. Ook houdt ze van dansen en sporten en dat laatste doet ze nog steeds. Benieuwd? Kijk dan naar deze nieuwe aflevering van markante mensen uit onze gemeente.

Wie we zijn en waar u ons kunt vinden

Wij zijn uw lokale omroep in de gemeente Drimmelen. Een enthousiaste groep vrijwilligers maakt programma’s voor radio, tv en kabelkrant. Leuk en informatief om naar te kijken en te luisteren, maar nog leuker is het om zelf daaraan mee te werken. Wij zijn daarom altijd op zoek naar radiomakers, presentatoren, cameramensen, editors, technici en redacteuren. Misschien iets voor u? Kom dan eens met ons praten. Ervaring is niet nodig; wij leren het u graag. Onze contactgegevens vindt u op de website: www.omroepdrimmelen.nl

Wekelijks nieuwe televisie items op Ziggo kanaal 42 digitaal of analoog op kanaal 45/663.25 MHz. Uitzending gemist of kunt u ons thuis niet ontvangen? Bezoek ons YouTube kanaal. De radiozender is 24 uur per dag te beluisteren via de kabel op 92.9 FM, het digitale Ziggo radiokanaal 917, in de ether op 106.9 FM en natuurlijk ook online via de livestream. Volg ons ook op de website: www.omroepdrimmelen.nl en op Facebook.

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen