Hoofdmenu

Bijeenkomst Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) 11 april 2018 van 13:30u-16:00u

29-03-2018 241 keer bekeken 0 reacties

... harde klap op het hoofd, val van de trap, botsing in het verkeer, hersenbloeding, herseninfarct, hartstilstand, zuurstofgebrek, hersenvliesontsteking, hersentumor... Kent u iemand die één van bovengenoemde voorvallen heeft meegemaakt? Mogelijk is er dan sprake Hersenletsel. Hersenletsel kan zorgen voor ingrijpende veranderingen in het leven van de persoon zelf en de naaste omgeving. Hersenletsel is meestal aan de buitenkant niet te zien, waardoor de gevolgen vaak niet zo ernstig lijken. M

Er is in dit geval sprake van een breuk in de levenslijn: dit wil zeggen dat er een situatie is vóór het hersenletsel en een situatie ná het hersenletsel. Je ervaart dat alles wat voorheen vanzelfsprekend was, dat nu niet meer is.

Eenmaal thuis

Je partner, familielid of goede vriend heeft hersenletsel. Dat is niet makkelijk, ook niet voor  de mantelzorger. De relatie verandert, vrienden weten niet goed hoe ze ermee om moeten gaan en thuis is alles anders.

Na opname in het ziekenhuis, of revalidatiecentrum en verpleeghuis, keert het grootste gedeelte van de mensen met hersenletsel terug naar huis; al dan niet met zorg of ondersteuning thuis. Familieleden nemen het grootste gedeelte van de zorg voor hun rekening. Daarnaast zijn vaak ook de kinderen in een gezin betrokken bij de dagelijkse zorg.

Vanuit ervaring zien wij dat mensen die in hun omgeving te maken krijgen met hersenletsel vaak na enige tijd merken dat er problemen zichtbaar worden, waarvan niet duidelijk is of dit met het hersenletsel te maken heeft. Omdat familie en naasten in die periode vaak geen of weinig direct contact meer hebben met hulpverleners, weten zij niet altijd waar zij met hun vragen naartoe kunnen. Met als gevolg dat mantelzorgers te lang, door een tekort aan informatie en steun, in een eenzame positie zitten en mogelijk overbelast raken.

Deze middag gaan wij met u het gesprek aan en kunnen wij u mogelijk, op basis van uw verhalen en vragen, voorzien van informatie en handvatten. Tevens is deze bijeenkomst voor u een mooie gelegenheid om anderen te ontmoeten die in een vergelijkbare situatie zitten en om met elkaar ervaringen uit te wisselen.

Deze bijeenkomst wordt gehouden bij

Woonvizier
Middelmede 40
Made

U kunt zich aanmelden bij:

mantelzorg@swodrimmelen.nl
of via 0162- 45 18 94

 

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...
Cookie-instellingen