Samenvatting resultaten
Uit de enquête bleek onder andere dat inwoners het liefst betrokken worden bij zaken over de eigen straat of buurt. De onderwerpen leefbaarheid, veiligheid en verkeer, renovatie- werkzaamheden en zorg scoren daarbij hoog.
Met ‘betrokken worden’ bedoelt driekwart van de deelnemers vooral op de hoogte te willen worden gehouden.
Ouderen bij voorkeur schriftelijk (brief, ’t Carillon) en/of met een informatiebijeenkomst, inwoners tot 55 jaar het liefst via sociale media. De helft van de deelnemers geeft ook aan mee te willen denken over plannen en beleid, bij voorkeur via een enquête, tijdens een bijeenkomst of sociale media (en WijzijnDrimmelen.nl).
Als het gaat om bewonersinitiatieven geven deelnemers aan dat zij van de gemeente vooral verwachten mee te denken en mee te helpen. Een derde verwacht daarbij dat de gemeente geld ter beschikking stelt. Een grote meerderheid vindt de subsidie Samen aan de slag, voor initiatieven op het gebied van leefbaarheid, dan ook een goede zaak.
De volledige resultaten vind je hier: Rapport
Vervolg: de online-dialoog
In de enquête vroegen we deelnemers of ze ook mee willen doen aan een 'online-dialoog' om verder te praten over dit onderwerp.
200 deelnemers gaven dat ze hieraan mee willen doen. Deze mensen krijgen de komende periode een mail, met daarin een link naar een website waar zij kunnen reageren op vragen en stellingen. Zij kunnen bovendien daarover met elkaar -anoniem- in gesprek.
Gesprekken per dorp
Dit voorjaar bezoekt onder andere de coördinator Dorpsgericht Werken alle dorpen om daar in gesprek te gaan met inwoners. De uitkomsten van de enquête en online-dialoog vormen daarbij de basis.
Vernieuwde visie Dorpsgericht Werken
Alle uitkomsten, dus van de enquête, online-dialoog en gesprekken in de dorpen, worden meegenomen in de nieuw op te stellen gemeentelijke visie op Dorpsgericht werken.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met coördinator Lilian Lambrechts: llambrechts@drimmelen.nl